8 experiències per descobrir el Delta de l’Ebre

Excursions i activitats per conèixer d’una manera activa aquest espai natural únic

Explora el Delta de l’Ebre, declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO per la seva riquesa paisatgística, ecosistemes únics i l’aposta per la conservació de la biodiversitat

Tot seguit, les 8 experiències més emblemàtiques del Delta, disponibles durant tot l’any:


Creuers Delta Ebre

Una de les experiències més emblemàtiques són les excursions nàutiques a bord d’un catamarà, rutes culturals i relaxants que ofereixen una visió única del Delta i el riu. Creuers Delta de l’Ebre disposa d’una àmplia flota de vaixells i embarcacions, fet que els hi permet oferir una gran freqüència de rutes durant tot el dia i tot l’any. Els creuers surten des de Riumar (davant del restaurant Nuri) i des del Port de La Ràpita. La ruta més representativa i familiar surt des de Riumar i s’endinsa fins a la desembocadura del riu, un trajecte d’uns 45 minuts.

Bicis Delta Natura

Excursions amb bicicleta per descobrir les meravelles del Delta, una experiència ideal per a famílies, grups i parelles. Destaquen les rutes amb guia local per conèixer els indrets més icònics del parc natural, com les llacunes, la platja del Trabucador, la desembocadura i pobles de postal. Aquesta empresa, amb més de 30 anys de trajectòria, també ofereix servei de lloguer de bicis i rutes guiades amb vehicle i bici elèctrica.

 • C/ Major s/n – Poble Nou del Delta
 • Cada dia amb reserva prèvia
 • 620 298 226
 • bicisdeltanatura.com

Riu a l’Ebre

Situats a Deltebre i just davant del riu, aquesta empresa és la referència de caiac al Delta. Ofereixen rutes sense guia per gaudir del riu al teu ritme, ells s’encarreguen de l’acompanyament, del material i el transport. Són mítiques les rutes a l’Illa de Gràcia, la ruta Migjorn o la Sapinya. A més, també ofereixen rutes guiades, destaca la ruta al capvespre o a les muscleres. A més dels caiacs, disposen de servei de lloguer de bicicletes i e-bikes, així com tours culturals i excursions amb vehicle pel Delta.

 • C / Magallanes, 22 – Deltebre
 • Obert tot l’any
 • 600 471 078
 • riualebre.com

Parc Deltaventur

En plena natura i al costat del riu Ebre, trobem aquest parc d’aventures, un dels més grans de tot Catalunya. Ofereixen més d’una vintena d’activitats adreçades a grups i famílies. Destaca el circuit multiaventura amb tirolines i ponts tibetans; el circuit de quads, així com un camp de paintball. A més, disposen de servei de lloguer de canoes, caiacs i barques per fer rutes pel riu. També organitzen sortides arreu de les terres de l’Ebre amb bicicleta i rutes culturals amb cotxe, així com esports d’aventura com barranquisme.

 • Carretera T-340 Km 17,2 – Deltebre a Riumar
 • Cada dia amb reserva prèvia
 • 977 706 730 /  610 448 800
 • parcdeltaventur.com

 

Kite & Wing Surf

L’escola de surf amb més trajectòria del Delta, compta amb guies oficials i un exitós mètode d’aprenentatge. La millor opció per volar sobre al mar, ja sigui amb Kite o amb Wing surf, una tècnica adreçada a tots els nivells. La pràctica o les classes es realitzen a la icònica platja del Trabucador o a Riumar, depenen de les condicions del vent.

 

+Mar

Experiències nàutiques, classes i activitats aquàtiques per a tots els públics i nivells des de diferents ports del Delta i de la costa, ofereixen activitats com windsurf, paddle surf i vela lleugera. Disposen de tota classe de vaixells i embarcacions. A més, sota demanda, ofereixen rutes extraodinàries amb bicis d’aigua des de diferents platges de la Catalunya Sud.

 • Ports de Les Cases d’Alcanar, La Ràpita, L’Ampolla i Cambrils
 • Cada dia de 9 a 19h
 • 646 485 313
 • mesmar.eco

La Cabaña Wakepark

Activitats aquàtiques a la idílica Badia dels Alfacs. Disposen de piscines naturals i llacs amb diferents cable-ski per a la pràctica de wakeboard, també ofereixen material i lloguer per pràcticar eFoil, piragues i paddle surf per fer sortides per la badia, així com el paddle surf XXL per divertir-se en grup. També tenen activitats com passejades a cavall i disposem de zona chill-out i guingeta beach club per menjar una bona paella o gaudir de l’espai a la gran terrassa. Com a gran extra, els usuaris del parc poden acampar o aparcar la futgoneta, entre el llac i la badia.

Visites guiades

L’Agència de viatge i experiències Némon organitza tours i visites guiades al Delta de l’Ebre i arreu de les Terres de l’Ebre. Aquesta agència organitza rutes personalitzades, des de viatges combinats a escapades de caps de setmana. Organitzen guiatges culturals, de natura i gastronòmics a mida, tenint en compte tots els detalls, des de l’allotjament, els àpats i el material necessàri per a cada activitat.

Arte Contemporary

Arte Contemporary és un parc d’escultures i galeria d’art d’artistes locals i internacionals que trobem a l’entorn natural de la Ràpita, al cor del Delta de l’Ebre. Les escultures es fonen elegantment amb el paisatge rural, trobant la seva ànima entre les oliveres i els camps característics d’aquesta àrea. Un tresor autèntic de l’art contemporani que esdevé una proposta única de la Catalunya Sud.


ARTICLES RELACIONATS

Explora

Categories