8 experiències per descobrir el Delta de l’Ebre

Excursions i activitats per conèixer d’una manera activa aquest espai natural únic

Explora el Delta de l’Ebre, declarat Reserva de la Biosfera per la UNESCO per la seva riquesa paisatgística, ecosistemes únics i l’aposta per la conservació de la biodiversitat

Tot seguit, les 8 experiències més emblemàtiques del Delta, disponibles durant tot l’any:


Creuers Delta Ebre

Una de les experiències més emblemàtiques són les excursions nàutiques a bord d’un catamarà, rutes culturals i relaxants que ofereixen una visió única del Delta i el riu. Creuers Delta de l’Ebre disposa d’una àmplia flota de vaixells i embarcacions, fet que els hi permet oferir una gran freqüència de rutes durant tot el dia i tot l’any. Els creuers surten des de Riumar (davant del restaurant Nuri) i des del Port de La Ràpita. La ruta més representativa i familiar surt des de Riumar i s’endinsa fins a la desembocadura del riu, un trajecte d’uns 45 minuts.

Bicis Delta Natura

Excursions amb bicicleta per descobrir les meravelles del Delta, una experiència ideal per a famílies, grups i parelles. Destaquen les rutes amb guia local per conèixer els indrets més icònics del parc natural, com les llacunes, la platja del Trabucador, la desembocadura i pobles de postal. Aquesta empresa, amb més de 30 anys de trajectòria, també ofereix servei de lloguer de bicis i rutes guiades amb vehicle i bici elèctrica.

 • C/ Major s/n – Poble Nou del Delta
 • Cada dia amb reserva prèvia
 • 620 298 226
 • bicisdeltanatura.com

Riu a l’Ebre

Situats a Deltebre i just davant del riu, aquesta empresa és la referència de caiac al Delta. Ofereixen rutes sense guia per gaudir del riu al teu ritme, ells s’encarreguen de l’acompanyament, del material i el transport. Són mítiques les rutes a l’Illa de Gràcia, la ruta Migjorn o la Sapinya. A més, també ofereixen rutes guiades, destaca la ruta al capvespre o a les muscleres. A més dels caiacs, disposen de servei de lloguer de bicicletes i e-bikes, així com tours culturals i excursions amb vehicle pel Delta.

 • C / Magallanes, 22 – Deltebre
 • Obert tot l’any
 • 600 471 078
 • riualebre.com

Parc Deltaventur

En plena natura i al costat del riu Ebre, trobem aquest parc d’aventures, un dels més grans de tot Catalunya. Ofereixen més d’una vintena d’activitats adreçades a grups i famílies. Destaca el circuit multiaventura amb tirolines i ponts tibetans; el circuit de quads, així com un camp de paintball. A més, disposen de servei de lloguer de canoes, caiacs i barques per fer rutes pel riu. També organitzen sortides arreu de les terres de l’Ebre amb bicicleta i rutes culturals amb cotxe, així com esports d’aventura com barranquisme.

 • Carretera T-340 Km 17,2 – Deltebre a Riumar
 • Cada dia amb reserva prèvia
 • 977 706 730 /  610 448 800
 • parcdeltaventur.com

 

Kite & Wing Surf

L’escola de surf amb més trajectòria del Delta, compta amb guies oficials i un exitós mètode d’aprenentatge. La millor opció per volar sobre al mar, ja sigui amb Kite o amb Wing surf, una tècnica adreçada a tots els nivells. La pràctica o les classes es realitzen a la icònica platja del Trabucador o a Riumar, depenen de les condicions del vent.

 

+Mar

Experiències nàutiques, classes i activitats aquàtiques per a tots els públics i nivells des de diferents ports del Delta i de la costa, ofereixen activitats com windsurf, paddle surf i vela lleugera. Disposen de tota classe de vaixells i embarcacions. A més, sota demanda, ofereixen rutes extraodinàries amb bicis d’aigua des de diferents platges de la Catalunya Sud.

 • Ports de Les Cases d’Alcanar, La Ràpita, L’Ampolla i Cambrils
 • Cada dia de 9 a 19h
 • 646 485 313
 • mesmar.eco

La Cabaña Wakepark

Activitats aquàtiques a la idílica Badia dels Alfacs. Disposen de piscines naturals i llacs amb diferents cable-ski per a la pràctica de wakeboard, també ofereixen material i lloguer per pràcticar eFoil, piragues i paddle surf per fer sortides per la badia, així com el paddle surf XXL per divertir-se en grup. També tenen activitats com passejades a cavall i disposem de zona chill-out i guingeta beach club per menjar una bona paella o gaudir de l’espai a la gran terrassa. Com a gran extra, els usuaris del parc poden acampar o aparcar la futgoneta, entre el llac i la badia.

Visites guiades

L’Agència de viatge i experiències Némon organitza tours i visites guiades al Delta de l’Ebre i arreu de les Terres de l’Ebre. Aquesta agència organitza rutes personalitzades, des de viatges combinats a escapades de caps de setmana. Organitzen guiatges culturals, de natura i gastronòmics a mida, tenint en compte tots els detalls, des de l’allotjament, els àpats i el material necessàri per a cada activitat.

Arte Contemporary

Arte Contemporary és un parc d’escultures i galeria d’art d’artistes locals i internacionals que trobem a l’entorn natural de la Ràpita, al cor del Delta de l’Ebre. Les escultures es fonen elegantment amb el paisatge rural, trobant la seva ànima entre les oliveres i els camps característics d’aquesta àrea. Un tresor autèntic de l’art contemporani que esdevé una proposta única de la Catalunya Sud.


ARTICLES RELACIONATS

Shopping Salou, associació de comerciants de Salou
El Pallol, centre comercial de Reus.

Categories