Countries and preferences the visitors of Salou

Dades, procedència i motivació dels qui visiten la Costa Daurada

Ja tenim les dades oficials de la temporada turística de Salou, que per molt poquet no s’arriba a la xifra de 8 milions de pernoctacions, un fet objectiu que consolida Salou com la capital de la Costa Daurada.

Foto by @roisphotographer 

Des de gener fins a 31 d’octubre de 2018, Salou ha registrat un total de 7.803.648 pernoctacions, quasi les mateixes dades que l’any anterior (7.853.368). Tot i que això represeneta un 0,6% menys que l’any anterior, cal tenir en compte que el 2017 va ser un any de rècord, ja que va suposar una pujada del 6% respecte la temporada 2016. Sobre l’origen dels visitants, continuen encapçalant la llista els vinguts d’arreu de l’Estat espanyol, que són un 35,2% del total, seguits pels visitants del Regne Unit amb un 20,3%, França amb un 12,6%, Rússia amb un 10,9% i Irlanda amb un 6,1%.

De cara a la propera temporada es vol consolidar aquests habituals països i es marca com a objectiu incidir també en nous mercats, com els Països Bàltics, Polònia, Països Escandinaus, Itàlia i Alemanya.

Aquí teniu el gràfic amb les pernoctacions totals:

Sobre els reclams que atrauen a visitar Salou, el turisme de sol i platja continua sent el més important amb un 37,27% del total, tot i que l’any passat encara ho era amb més diferència, un 44%. Aquest fet ha provocat que els altres atractius de la ciutat i la Costa Daurada augmentin la seva valoració. En segon lloc, es destaca el turisme familiar (15%), gràcies a la percepció de seguretat percebuda, entre d’altres motius.

Seguit de molt a prop del Turisme Actiu, que engloba les activitats de lleure, l’oferta esportiva i les propostes d’oci, que generen una atracció del 12,83%, quasi tres punts més que l’any anterior. I per tancar, trobem reclams com la nit i la festa nocturna de la ciutat, que puja lleugerament un punt fins al 7,78% i les propostes culturals i artístiques, que baixen quasi dos punts i se situen al 7,62%.

Des de la guia Mapilife valorem aquestes dades oficials de forma positiva. Tot i que les pernoctacions s’han reduït un 0’6%, el volum de viatgers i turistes continua com un dels més potents de tot el país. En aquest sentit, nosaltres donem més importància en incidir en la qualitat del visitant i de la oferta que en la quantitat de gent com a meta, a qualsevol preu.

Unes tendències que es veuen també en els atractius que ofereix la capital de la Costa Daurada a tots aquells que ens visiten. Apostar per un turisme familiar, gastronòmic i d’experiències, així com desestacionalitzar la temporada turística amb esdeveniments esportius i culturals durant tot l’any és vital per consolidar Salou com un dels destins més atractius del país i d’Europa.

 

Shopping Salou, associació de comerciants de Salou
Pallol Shopping Center Reus

Mapilife Blog