Mapilife, la guia líder de la Catalunya Sud

Balanç i dades de la temporada 2023

Mapilife, la guia de viatge i experiències de la Catalunya Sud celebra l’èxit rotund de la temporada 2023.

Un any de consolidació i creixement que s’ha plasmat en una presència cada cop més forta a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre.

Per tiratge, trajectòria i implantació, Mapilife és la guia més repartida pels agents turístics i una referència per tots aquells que ens visiten.

Tiratge de rècord

Enguany, Mapilife ha publicat per primera vegada tres guies en una sola temporada: la segona edició de la guia global de la Catalunya Sud, la tercera edició de la guia de ciutat de Reus i la vuitena edició del mapa de Salou, capital de la Costa Daurada. Un desplegament mai fet fins al moment que ens ha permès arribar a un tiratge total de 140.000 exemplars. Una xifra de rècord que converteix Mapilife en la guia turística de paper amb el major tiratge de la província de Tarragona.

Distribució massiva

Un dels punts forts de Mapilife és la seva àmplia distribució. La guia es pot trobar de forma totalment gratuïta en més de 50 municipis i més de 40 oficines de turisme d’arreu del territori. A més, es reparteixen milers de guies en hotels, cases rurals, càmpings i apartaments turístics. També oferim les nostres guies a les experiències, restaurants i comerços seleccionats, que són punts de distribució ben visibles i que reparteixen als seus clients un material extra de valor. Una gran xarxa que connecta experiències d’una dotzena de comarques.

Enguany hem comptat amb els habituals 200 punts de Salou, que es on es concentra la gran activitat durant l’estiu; un centenar de punts a Reus, operatius tot l’any, i gairebé 200 punts més ben repartits gràcies de la guia global. En total, més de mig miler de punts arreu de la demarcació. Consulteu tots els punts operatius, aquí.

Selecció d’experiències

Mapilife és la guia que ens agradaria trobar quan anem de viatge, així és com es pensa la selecció d’experiències, restaurants i destinacions. Una guia plena d’informació útil i recomanacions locals adreçades a un turisme responsable i entusiasta. En cada edició millorem la selecció d’activitats amb la idea de reunir els grans reclams, una cuidada varietat de propostes i les novetats de la temporada. La guia engloba les 10 principals marques turístiques i les 50 grans experiències de la Catalunya Sud, així com una guia de restaurants, productes i rutes de vins que esdevenen experiències gastronòmiques.

La guia de Reus i Salou

Mapilife és la primera i única guia privada de viatge de Reus i Salou. Amb 7 edicions fetes a Salou, Mapilife s’ha consolidat com la guia amb més tiratge i la més apreciada a les recepcions dels hotels de la capital de la Costa Daurada. Podeu veure totes les seccions de la guia de Salou i descarregar-vos el mapa, aquí.

Per la seva banda, per Setmana Santa es va renovar la guia de Reus amb una selecció actualitzada i un mapa completament nou del centre de la ciutat. Un mapa present a tots els hotels de Reus i en desenes de punts estratègics del centre de la ciutat. A més, aquesta tardor ampliarem el contingut de totes les seccions de la guia de Reus en línia i en tres idiomes.

Creixement web del 40%

La forta implantació arreu del territori s’ha transformat també en un creixement inaudit de visites al portal web. Durant els quatre mesos d’estiu, més de 50.000 usuaris han visitat el nostre portal web i han consultat gairebé 90.000 pàgines. L’article més llegit ha aconseguit més de 4.500 visites de forma orgànica, i en el moment àlgid vam registrar 1.700 pàgines vistes en un sol dia. Durant la temporada alta, mapilife.com ha registrat més de 450 usuaris al dia i més de 700 pàgines vistes diàries de mitjana. 

Aquestes estadístiques representen gairebé el doble de vistes que l’estiu anterior, confirmant que Mapilife va més enllà del tradicional mapa de paper. Aquestes dades ens motiven a continuar apostant per oferir contingut online original, útil i de qualitat durant tot l’any, tot fent xarxa amb les grans marques i experiències de casa nostra.

Gràcies per ser-hi! 

No podem concloure aquest balanç sense expressar el nostre sincer agraïment a les grans marques del territori, com PortAventura World o Decathlon, i marques turístiques que han confiat amb Mapilife. Destinacions com Tortosa, Reus, L’Espluga de Francolí, Torredembarra, L’Ametlla de Mar i L’Hospitalet de l’Infant que han repartit guies i han fet xarxa amb nosaltres. Moltes gràcies. També volem agrair als nostres tres grans patrocinadors: l’associació de comerciats de Shopping Salou, el centre comercial El Pallol de Reus i l’experiència Tuna Tour del grup Balfegó.

També vital la confiança de les experiències autèntiques que tenim a la guia, que son una realitat gràcies a entusiastes emprenedors, famílies treballadores i persones que estimen el territori. A tots ells, gràcies per revalidar la confiança amb el mapa i esperem continuar creixent plegats, ja que els reptes de futur són encara més engrescadors.

En resum, després de més de 8 anys fent guies i mapes i superar una pandèmia. Mapilife assoleix un nou rècord de difusió, suma nous punts de distribució i experimenta un creixement web mai vist. Per acabar, recordar que som una guia feta i pensada aquí, una iniciativa 100% privada que connecta amb les necessitats del sector.

I el més important, volem ser un actiu a favor d’una oferta turística de qualitat, tot potenciant la marca Catalunya Sud com una destinació única i de prestigi del mediterrani i del sud Europa.


DESCOBREIX LES NOSTRES GUIES

Totes les seccions de la guia Mapilife Salou

Totes les seccions de la guia Mapilife Reus

Descobreix la guia global Mapilife Costa Daurada

>> mapa amb tots els punts de distribució Mapilife


Segueix-nos a xarxes: Instagram, Facebook i X

 

Shopping Salou, associació de comerciants de Salou
El Pallol, centre comercial de Reus.

Categories