Viu la ‘Festa del Renaixement de Tortosa’ 2023

Un viatge a l’esplendor de la capital de l’Ebre

Aquest cap de setmana, del 20 al 23 de juliol, se celebra la Festa del Renaixement de Tortosa. Tot seguit, us expliquem en què consisteix aquesta gran celebració de la capital de les Terres de l’Ebre

Cada any, en el tercer cap de setmana de juliol, la ciutat de Tortosa es vesteix de gala. El centre històric es transforma per acollir diferents obradors, campaments de soldats, parades d’artesans i de comerciants dels gremis locals. Artistes, músics, tavernes i una llarga oferta d’espectacles i recreacions. Els procuradors -o governants locals- i les famílies nobles exhibeixen altius els seus refinats vestits d’època.

Més de 3.000 ciutadans vestits d’època i un centenar d’espectacles i actuacions que ens transporten a l’esplendor de Tortosa de fa 500 anys

Tortosa és una ciutat que desprèn la grandesa d’una capital llegendària. La capital destaca pel seu ric patrimoni històric i gastronòmic. Per això, és especialment recomanable visitar la ciutat en aquestes dates i gaudir d’una experiència única i immersiva. Després d’uns anys tranquils, l’agenda d’actes i activitats d’enguany és ben potent. Podeu consultar el programa: AQUÍ.

Durant tota la Festa la gastronomia baixemedieval i renaixentista hi és ben present: diversos restaurants participen al Mengeu de Festa, els forns i pastissers elaboren Les Llepolies de la Festa o les tavernes de La Ruta de la Saboga que recreen els espais més populars.

La gastronomia local i els espectacles són els grans atractius de la Festa

Hi ha una llarga agenda d’espectacles, tant gratuïts com de pagament i amb aforament limitat. L’oferta va des de concerts de música de l’època, a espectables de circ i humorístics, passant per exhibicions i competicions de cavallers. Podeu consultar l’agenda d’espectacles i ja podeu comprar les entrades anticipades.

La Festa del Renaixement és viu en cada racó de la ciutat. Per tal de no perdre’s res, és molt aconsellable dirigir-se a l’Oficina de Turisme per demanar un mapa i un programa de la festa. Allí també podreu comprar les entrades dels espectacles. Durant la Festa, l’entrada a la Catedral i als palaus renaixentistes és de pagament com durant la resta de l’any. Per això, s’aconsella adquirir la Tortosa Card, la qual dóna accés als principals monuments de la ciutat, inclosos els palaus renaixentistes, amb un preu reduït de 7 euros.


Lo Sirgador

L’experiència més emblemàtica de Tortosa són les rutes a bord de Lo Sirgador. Uns creuers culturals i gastronòmics que permeten descobrir la història i l’entorn de la ciutat des del riu Ebre. Aquest històric llagut de fusta fa diverses rutes diàries des de la zona del Mercat, a tocar del riu. Destaquen els creuers amb vermut o durant la posta de sol, també organitzen visites guiades al cas antic. Unes activitats disponibles durant tot l’any.


Descobreix més experiències, activitats i propostes culturals, una selecció dels millors restaurants i tot l’allotjament de la capital ebrenca: 

MAPILIFE TORTOSA – GUIA ONLINE


Explora la Catalunya Sud amb la nova guia global de Mapilife, que reuneix les grans experiències de les Terres de l’Ebre, les muntanyes i la Costa Daurada

MAPILIFE SOUTHERN CATALONIA

Shopping Salou, associació de comerciants de Salou
El Pallol, centre comercial de Reus.

Categories