[EXCLUSIVA] Salou tindrà una nova atracció d’alçada a tocar de la platja

El projecte presentat preveu una nòria gegant al passeig Jaume I, de l’estil de la moderna estructura del ‘London Eye’ de la capital anglesa

L’Ajuntament de Salou té sobre de la taula la proposta d’erigir una moderna nòria al passeig i veu amb bons ulls recuperar aquesta estampa icònica que canviarà de nou el skyline salouenc en els pròxims anys. Una notícia positiva que us presenta Mapilife en exclusiva.


Recreació d’una nòria a tocar de la platja de Llevant de Salou, vista des del mirador de la zona dels Pilons. Muntatge realitzat per Mapilife: 

Salou podria recuperar la nòria a tocar de la platja. Foto de Ionut Tirca (@Ionuttirca).

Els més veterans de la zona tenen ben guardada a la memòria la mítica Fira de Salou, situada a l’esplanada de l’Espigó del Moll. Una fira tradicional que tenia com a gran reclam la nòria, símbol de Salou durant dècades. L’arribada de PortAventura va provocar el desmantellament progressiu d’aquest espai, que va tancar definitivament l’any 2001. 

Una evolució que ha provocat un canvi en el pèrfil urbanístic de la vila amb les atraccions emblemàtiques del Dragon Khan, Shambhala i, en els darrers anys, Ferrari Land, ben visibles des d’arreu de la Costa Daurada. Ara bé – segons podem avançar en exclusiva – en un futur pròxim Salou tornarà a tenir una atracció d’alçada a tocar de la platja. 

Postal de la nòria de Salou des de la platja, anys 80. Foto de Antjc Stahl.

Es confirmen els rumors que planejaven la temporada passada entre els salouencs. L’Ajuntament de Salou estudia erigir una nova atracció d’alçada a tocar de la platja de Llevant, concretament a la plaça adjacent a les Fonts Cibernètiques del passeig Jaume I. Un projecte presentat per empresaris locals del món de l’espectacle que volen dotar Salou d’un nou reclam turístic a ple centre de la vila, convençuts que serà un èxit i un gran impuls cap a la recuperació. 

Salou recuperaria aquesta estampa icònica de finals de segle passat, on una nòria s’alçava a tocar del mar. El projecte presentat preveu una moderna nòria de grans dimensions de l’estil del London Eye de la capital anglesa. Una atracció que oferirà les millors vistes aèries de 360º i que il·luminaria les nits de la capital de la Costa Daurada.  

La nòria de Londres ‘London Eye’ és un dels espais més visitats del món.

Actualment, el projecte està en fase d’estudi i congelat a causa de la pandèmia de la Covid-19, fet que està endarrerint la seva presentació. L’Ajuntament de Salou veu amb bons ulls la proposta i preveu presentar un concurs públic per decidir quina és la millor opció. Tot i que el projecte de recuperar la nòria és el més simbòlic, no es descarten altres construccions més innovadores i futuristes, com miradors de vidre, plataformes aèries o una torra ben alta.

Salou tindrà en la dècada vinent una nova atracció que tornarà a canviar el seu perfil. A diferència de les darreres construccions, situades al complex de PortAventura World, aquesta vegada la nova atracció d’alçada es construirà a ple centre de la ciutat, on conflueixen dues vies principals, com són el carrer Barcelona i el passeig Jaume I. Un reclam que reforçarà l’oferta d’oci i de lleure del passeig i dotarà Salou d’un nou mirador aèri, tal com tenen grans capitals turístiques del món.

Shopping Salou, associació de comerciants de Salou
El Pallol, centre comercial de Reus.

Categories