[FOTOS] El Camí de Ronda de Salou arribarà fins a la Pineda el pròxim estiu

L’ampliació obrirà al públic nous trams de costa i camins boscosos que passaran per antics búnquers, miradors privilegiats i noves platges naturals

El nou tram de més d’un quilòmetre unirà el Far de Salou amb la platja de la Pineda, completant així la ruta litoral més emblemàtica de la capital de la Costa Daurada.

L’Autoritat Portuària del Port de Tarragona (APT) ha iniciat els tràmits per adequar el Camí de Ronda de la zona del Cap Salou. El projecte compta amb un pressupost de 86.080 euros i el termini per executar-lo és de dos mesos. Aquesta setmana s’ha licitat el projecte i tot apunta que la temporada vinent Salou tindrà un nou reclam, tot culminant l’emblemàtic Camí de Ronda.

Actualment els terrenys – propietat del Port – resten tancats al públic per motius de seguretat. La futura adequació del camí permetrà obrir aquest espai natural de la costa a la ciutadania i als visitants. Una nova activitat familiar, cultural i de salut que encaixa amb els reptes turístics de la vila.

El nou camí unirà les dues poblacions per la costa, de platja a platja; ho farà de forma segura amb camins delimitats, tarimes i baranes de fusta i nova senyalització. Cal que el projecte doni valor a la zona més natural del Cap Salou, tot preservant la vegetació i la fauna autòctona. Com a reclam, es contemplen dos nous miradors al cim dels penya-segats de la pedrera que descobriran unes vistes privilegiades, antics punts de vigilància de contrabandistes i mariners. El projecte també preveu millorar el camí interior que travessa una zona boscosa, que passa per búnquers i edificacions de la Guerra Civil espanyola en força bon estat de conservació.

Aquest espai del Cap Salou propietat del Port també acull un jaciment de primer ordre: com el poblat ibèric de la Punta de la Cella, declarat Bé Cultural d’Interès Local, que es podria incorporar al Camí de Ronda com la cirereta històrica de l’excursió.

Aquesta ampliació del Camí de Ronda pot ser el primer pas perquè Salou guanyi noves platges i zones de bany que se sumarien a les 9 platges i cales existents i conegudes per tothom. Es tracta de platges de pedra i cales rocoses poc conegudes i de difícil accés que ara es podrien recuperar. Destaca la platja de pedres del Cap Salou, que no disposa de serveis però és ben singular.

A més, la gran esplanada de la pedrera, adjacent a la platja de la Pineda, també té zones de bany i un espai amb moltes possibilitats, fa pocs anys s’hi volia fer un festival de música electrònica que finalment es va suspendre per raons de seguretat. El nou tram del Camí de Ronda culminarà al carrer del Vaporet que ofereix unes grans vistes panoràmiques de La Pineda i les muntanyes de la Costa Daurada.


ARTICLES RELACIONATS

Salou tindrà una nova atracció d’alçada a tocar de la platja

Shopping Salou, associació de comerciants de Salou
El Pallol, centre comercial de Reus.

Categories