[FOTOS INSÒLITES] Salou confinat per Setmana Santa

El confinament estricte de la capital de la Costa Daurada ens deixa estampes per a la història, carrers buits i platges desèrtiques en el tradicional inici de la temporada

La quarantena imposada per l’estat d’alarma ens deixa unes imatges mai vistes de la Setmana Santa a Salou. En primer lloc, la ciutadania és conscient de la necessitat d’un confinament responsable i estricte per salvar la temporada i gaudir de l’estiu amb certa normalitat. Des de que tenim memòria, aquesta època primaveral ha significat el tret d’inici de la temporada turística que enguany s’ha vist afectada de ple per l’aturada global causada pel maleït coronavirus.

Un panorama que ens deixa estampes inèdites de les platges, avingudes i carrers de la vila: sense gent ni trànsit. Fotos i vídeos del passat dissabte 4 d’abril al migdia al voltant de la Font Lluminosa. Salou confinat, així com tota activitat turística de la Costa Daurada en el primer dia de la Setmana Santa de l’any 2020.

Les fotografies ens indiquen que el confinament a Salou és exemplar. Ja des de l’inici del confinament la gran majoria de comerços, bars, terrasses i restaurants de la vila resten tancats per responsabilitat social. 

L’associació Shopping Salou ha elaborat una llista amb els comerços i serveis locals que continuen funcionant aquesta Setmana Santa i durant el confinament. De forma presencial i seguint les mesures de seguretat recomanades ho fan les botigues de productes de primera necessitat, el mercat i les farmàcies. Altres comerços i serveis locals continuen la seva activitat repartint a domicili, atenent telefònicament o de forma digital. 

CONSULTEU ELS COMERÇOS I SERVEIS operatius de SALOU

 

El Patronat de Turisme de Salou ha engegat una campanya a xarxes per captar aquesta Setmana Santa inèdita. Animen als salouencs a compartir les seves vistes des del balcó del Salou confinat amb l’etiqueta #SalouDesdeCasa i #SalouFromHome. Una aturada que ha de servir per repensar i millorar la nostra destinació, tal com compentàvem fa uns dies en aquest article: Els reptes de la Costa Daurada davant el coronavirus. 

 

Per la seva banda, la policia local de Salou agraeix el comportament cívic de la gran majoria de la ciutadania. En la darrera setmana només s’han interposat una seixantena de sancions per no respectar el confinament. A més, els Mossos d’Esquadra practiquen controls a les entrades de la ciutat per evitar visites irresponsables.

 

Per acabar, sorprèn veure la gran platja de Llevant tancada i completament desèrtica, tot i les agradables temperatures. Al mateix moment que la mítica Font Lluminosa continua brollant tot i la quietud. Unes imatges impensables fa només unes setmanes i que ens indiquen la magnitud de la crisi que hem de superar.

Shopping Salou, associació de comerciants de Salou
El Pallol, centre comercial de Reus.

Categories