[FOTOS] La Setmana Santa de Reus durant el coronavirus

El confinament per evitar la propagació del Covid-19 és exemplar. Les imatges insòlites de la Setmana Santa de Reus durant el coronavirus així ho demostren

Crisi Covid-19 Reus

Covid-19 a Reus

Històrica primavera la d’enguany, tots confinats a casa amb l’objectiu d’evitar la propagació de la Covid-19. Un fet que ens deixa imatges insòlites de la capital de Baix Camp en unes dates tan marcades al calendari. Els carrers i les places del centre sense moviment de gent, ni locals ni turistes. Els comerços, terrasses i restaurants, tancats fins a nou avís. Així com tots els esdeveniments religiosos que envolten l’emblemàtica Setmana Santa de Reus, suspesos fins a l’any vinent.

Primer de tot, cal dir que el confinament abans i durant la Setmana Santa ha estat exemplar a Reus. Només cal veure les estampes del centre històric, que mostren una ciutat despullada de vida i sense cap activitat. La Policia Local, Protecció Civil i els Mossos d’Esquadra han interposat unes 300 denúncies durant l’estat d’alarma per assegurar un confinament total.

El centre de Reus, despullat de vida

Per primera vegada des de la Guerra Civil espanyola tots els actes religiosos de Setmana Santa, com les tradicionals processons i les ofrenes, s’han anul·lat. Feia més de 80 anys que la plaça de la Puríssima Sang no oferia aquest aspecte tan desolador un Divendres Sants. Enguany, a la mítica processó de les Tres Gràcies només hi havia un control policial. Tot seguit, les fotos de la Setmana Santa de l’any 2020, captades el passat divendres 10 d’abril a quarts de 3 de la tarda.

La Setmana Santa més silenciosa

Després de quatre setmanes d’una aturada sense precedents a la Costa Daurada, ara preocupa un desconfinament precipitat. Un relaxament podria comportar nous brots i infectar zones fins ara controlades. En aquest sentit, comerciants i empresaris del Camp de Tarragona estan recollint signatures per allargar el confinament total a través de Change.org.

Les presses per reactivar l’economia podrien acabar de col·lapsar el sistema sanitari i provocar més víctimes. Sense salut és impossible una recuperació econòmica a casa nostra. Una nova onada de contagis podria comportar un nou confinament i perdre també la campanya d’estiu.

La Setmana Santa de Reus, víctima de la Covid-19

 

Les dades i els gràfics no enganyen, la gestió global de la crisi del coronavirus és de les més nefastes del món. En aquest sentit apel·lem a la responsabilitat individual per sortir d’aquesta situació tan delicada i recuperar la llibertat i la productivitat com més aviat millor. Una crisi que ha de servir per repensar la nostra destinació, tal com us explicàvem fa uns dies en aquest article.

Per acabar, us convidem a fer un passeig per Salou, la capital de la Costa Daurada. Vila que presentava un aspecte molt similar al de Reus aquesta setmana de vacances. Carrers, avingudes i platges completament desertes en la tradicional arrencada de la temporada turística que enguany es presenta més complicada i incerta que mai.


articles relacionats:

 

Més del 90% del sector turístic sense ajudes pel coronavirus

3 reptes de la Costa Daurada davant el coronavirus

Fotos insòlites: Salou confinat per Setmana Santa

Shopping Salou, associació de comerciants de Salou
El Pallol, centre comercial de Reus.

Categories