5 dades que indiquen una recuperació històrica del turisme aquest estiu

Després d’un any de males notícies, torna l’esperança. El daltabaix de la darrera temporada turística començarà a remuntar amb força en pocs mesos

Després de patir la pitjor caiguda del turisme i de l’economia, la Costa Daurada es prepara per viure un efecte rebot històric. La recuperació de la mobilitat i del turisme internacional gràcies a les vacunes, així com la necessitat de viatjar, pot generar una espiral d’eufòria i gaudir així d’un estiu amb certa normalitat. Tot seguit, cinc dades per a l’optimisme.

1. Pujada històrica del turisme

Tenint en compte el gran cataclisme de l’any passat, on el sector turístic va caure prop d’un 80%, la recuperació que s’albira aquesta temporada podria ser de rècord: la pujada en números absoluts més gran de la història. Els experts calculen que l’arribada de viatgers estrangers i la despesa dels visitants aquest próxim estiu podria ser comparable a la rebuda als anys previs a la pandèmia.

2. La necessitat de viatjar

Les restriccions socials i de mobilitat tenen un final i estan a punt d’obrir-se com una ampolla de xampany ben remoguda. Els motius per tornar a viatjar són infinits, ja sigui per celebrar que s’ha sobreviscut a una pandèmia mundial o per desconnectar d’un any complicat. L’eufòria de tornar a sortir de casa i viatjar serà una de les claus de la recuperació econòmica global que començarà aquest estiu gràcies a l’empenta que donarà el sector turístic.

3. Vacunació massiva

Més de 300 milions d’europeus estaran immunitzats aquest estiu. Tenim la sort que els països amb les campanyes de vacunació més efectives són també els que aporten més turistes a la Costa Daurada, com el cas dels anglesos, gal·lesos i irlandesos. A més, les autoritats sanitàries asseguren que en pocs mesos – just abans de les vacances estivals – els principals grups de risc estaran vacunats, fet que permetrà aixecar les restriccions i recuperar la mobilitat indispensable per un estiu el més normal possible.

4. Tornen els ‘guiris’!

L’obertura imminent del mercat britànic ha disparat les cerques i les reserves de vols per visitar la Costa Daurada aquest l’estiu, ho explicava fa uns dies TAC12. Després d’un confinament molt estricte a les illes, aquesta setmana han iniciat la desescalada que preveu reprendre els vols internacionals a mitjans del mes de juny. Els turistes britànics representen més del 20% de les pernoctacions a la Costa Daurada i marquen tendència en altres mercats receptors. El britànic és un visitant fidel a casa nostra, que acostuma a viatjar amb la família i tot apunta que enguany tornarà després del parèntesi de la Covid.

5. Estades més llargues

Una conseqüència de la pandèmia ha estat la incorporació a les nostres vides de les tasques en remot o del teletreball, un fet que pot afavorir que els turistes i visitants optin per estades de més llarga durada. Un canvi d’hàbits que podria representar un extra a favor de la recuperació del sector. Cal remarcar les mesures per garantir la seguretat dels clients que han adoptat hotels, equipaments, botigues o restaurants en el darrer any. De fet, els hotels han esdevingut un dels llocs on és més complicat contagiar-se, ho afirma Carlos Valencia el CEO de Geshotels a elcierredigital.com.


ARTICLES RELACIONATS:

Us animem a compartir aquest article i a seguir-nos a FacebookInstagram Twitter

Shopping Salou, associació de comerciants de Salou
El Pallol, centre comercial de Reus.

Categories